Att få vardagen att rulla lättare

Ju äldre barnen blir desto ” lättare ” blir vardagen med hämtning, lämning och allt sånt. Det här jag i synnerhet märkt av på sistone . Som det faktum att barnen kan gå själva till skolan på morgonen.

Vi går tillsammans halva vägen, sen vid min busshållplats skiljs vi åt. Barnen går vidare till skolan och jag hoppar på bussen till mitt jobb. Lykka axlar jobbet som ansvarsfull storasyster på största allvar; håller Morris i handen när de går över gatan och Morris lyder order. De här små syskonen tycker genuint om varandra och pratar gärna om ditt och datt med varandra.

I och med detta upplägg kan barnen sova en kvart längre på morgonen, vi går hemifrån en kvart senare, vi stressar inte som tokar och de behöver inte vara på morgonfritids lika länge. Win win för alla parter.

Det här även varit ett par eftermiddagar då Lykka hämtat Morris på fritids och gått hem själva. Jag har kommit hem en stund senare. Vid dagar som skiter sig är det guld värt att hitta en sån här lösning för hämtning. För att få vardagen att fungera och lätta lite på det dåliga samvetet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *